úterý 16. července 2013

Mé dosavadní zkušenosti při léčení schizofrenie alternativní medicínou

Od vyléčení své první ataky jsem vyzkoušel různé léčitelské metody. Dnešní doba má tu výhodu, že jich je docela hodně, a tak mám před sebou ještě dlouhé objevování různých nových způsobů. A chovám si naději, že díky nim budu časem úplně vyléčený. Ostatně po absolvování těch věcí, které zde popíši, byla má druhá ataka mnohem slabší než ta první. Tak slabá, že jsem byl schopen (i když s potížemi) fungovat v realitě a nemusel jsem odejít do léčebny.

První věcí, kterou jsem vyzkoušel, byla tradiční čínská medicína. Frýdecký léčitel čínské metody, u kterého jsem byl, označil za příčinu nemoci porušený průtok lymfy vzadu na krku, a jeho cílem bylo rozmasírovat tuto oblast - tak, aby mrtvé buňky z mozku mohly odcházet volně do těla. Bohužel jsem zapomněl na jednu jeho návštěvu a od té doby už si mne zvát nechtěl. Nicméně podle jeho doporučení mne můj táta masíruje dodnes.

Další metodou byly Jonášovy kapky, nazvané podle léčitele Jonáše. Léčitelka, která touto metodou pracovala, nejdříve pomocí elektrického přístroje zjistila toxíny v mém těle, a následně mi předepsala kapky, abych se vyčistil. Byly to kapky k užívání každý večer, které měly detoxikovat můj mozek, například od nevyřešeného emocionálního konfliktu. Bohužel mi trochu dělalo problém to, že kapky obsahovaly alkohol.

Třetí metodou byla kompletní ajurvédská detoxikace. Jednalo se o desetidenní pobyt plný masáží, klystýrů, zdravého jídla a podobně, jehož cílem bylo odstranit všechny škodliviny zevnitř mého těla. Metoda sice nebyla zaměřena primárně na mozek, ačkoliv mám pocit, že právě ajurvéda mi pomohla nejvíce. Součástí byla například procedura širodhara, jejíž podstatou bylo lití teplého oleje na čelo. Asi se tím měly harmonizovat funkce mozku, na internetu jsem našel, že je to metoda vhodná právě pro léčbu schizofrenie. Asi nejvýraznějším negativem této metody je její vysoká cena.

Objevil jsem na internetu krátké video pojednávající o ajurvédě, ve kterém bylo zmíněno, že tato klasická indická medicína si dokáže poradit i se schizofrenií. Cestou k jejímu vyléčení je detoxikace těla i duše. Proto do další ataky zkombinuji dvě techniky, které mi s tímto pomůžou, a uvidím, jaký budou mít výsledek. Je to jednak ajurvéda, o níž jsem již psal výše, a také sahádža jóga, o které napíši v jednom z dalších článků.

3 komentáře:

  1. http://homeopatie21.mypage.cz/menu/co-je-homeopatie

    OdpovědětVymazat
  2. Můj životní příběh o cestě ze schizofrenie http://vylectese.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Michaela: díky, to je hrozně moc zajímavý web

    OdpovědětVymazat